De kinderen van het kinderdagverblijf gaan kamperen!

Nu de vakantieperiode voor de deur staat gaan wij het hebben over het thema: ‘KAMPEREN!’ We willen een tent neerzetten in de themahoek. We toveren de groepen om tot een camping. De koffer kan ingepakt worden, ‘Wat nemen we mee op vakantie? Wat past er allemaal in? En wat willen we gaan doen op vakantie?’. We gaan ook lekker buiten de tent picknicken op een kleed en bij warm weer gaat de sproeier aan of nemen we een plons in het zwembad!
De volgende ontwikkelingsgebieden komen aan bod in dit thema:
Sociaal emotionele ontwikkeling:
We gaan praten over waar gaan we op vakantie, met wie, wat neem je mee, hoe ga je erheen?
Hoe kun je elkaar helpen? Bijvoorbeeld met het helpen van de koffers inpakken, helpen met insmeren, helpen met op – afruimen.
Wat mag je wel en niet op vakantie ? Mag je alleen in het diepe zwembad of alleen in de zee?
Motorische ontwikkeling:
Beweegspelletjes buiten zoals door de sproeier rennen, auto’s wassen en schaduw maken met je lichaam.
Taalontwikkeling:
We praten met elkaar over de vakantie. We lezen onder andere boeken over de vakantie aan tafel en praten hierover met alle kinderen, we proberen dan iedereen te stimuleren om wat te vertellen. Soms vinden kinderen dat best spannend!
Rekenontwikkeling:
We gaan veel met water en zand spelen. We gaan dan bijvoorbeeld ook water overgieten, wat is nu meer/minder, vol/leeg en in groepjes verdelen.
Zintuigelijke ontwikkeling:
Wij gaan met onze handen en blote voeten in het zand en water. Als we buiten zijn horen we misschien wel een vliegtuig? Ruiken we de barbecue al? Met de zaklamp in de donkere tent schijnen, spannend!

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie!