Algemeen Nieuws

Jubileum Kinderdagverblijf 1 mei 2022 12,5 jaar

Op 1 mei a.s. bestaat ons kinderdagverblijf 12.5 jaar.
In november 2009 zijn we gestart met 12 kindplaatsen in Bredeschool de Kei, onder de naam kinderdagverblijf de Parel. Het kinderdagverblijf is later gegroeid naar 27 kindplaatsen door de ruimte van de peuterspeelzaal toe te voegen aan ons kinderdagverblijf. Hiermee hadden we een babygroep, de Parel en een peutergroep de Bouwsteen.
In augustus 2021 zijn we met ons kinderdagverblijf verhuisd naar HGP waar we het aantal kindplaatsen hebben uitgebreid naar 32, met twee groepen; 0-4 jaar Madelief en 2-4 jaar Tureluur. In 2009 begonnen met twee PM-ers, nu 12.5 jaar later bestaat het team uit 15 collega’s. In de week van 2 mei worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor de kinderen van ons kinderdagverblijf, zoals een optreden van Peer Tof Theater, een springkussen en nog veel meer. De organisatie van deze week is in handen van Lynn, Loes, Inge en Jessica. Zij zijn druk bezig met de voorbereidingen. Het beloofd een mooie week te worden!.

 

Vacature Pedagogisch medewerker BSO Het Gele Park (maart 2022)

Wegens uitbreiding van ons BSO-aanbod op Het Gele Park in Lichtenvoorde zijn  wij per direct op zoek naar pedagogisch medewerkers; 

Ben jij…
 … minimaal 3 middagen beschikbaar?
 … beschikbaar tijdens schoolvakanties en schoolvrije dagen?
 … iemand die het fijn vindt om kinderen iedere dag weer uit dagen?
 … onze nieuwe collega?

Wij bieden jou…
 … een uitdagende en dynamische baan;
 .. een uitdagende werkplek in Het Gele Park https://www.hetgelepark.nl/
 … een fijn team met hele leuke collega’s;
 … een contract voor 20 uur met ruimte om verder te groeien.

Overige informatie…
 Salariëring conform de CAO-Kinderopvang.
 Een korte motivatiebrief met CV mag je sturen naar
info@deachthoek.com; t.a.v. Gemma Bongers, coördinator Stichting de Achthoek.
 De sluitingsdatum is 21 maart 2022.
 De gesprekken staan in principe gepland in week 14.
 Check je diploma op https://www.kinderopvang-werkt.nl/check-mijn-diploma;

vacature pedagogisch medewerker BSO Het Gele Park maart 2022

VVE-specialist en samenwerking met de basisschool;
Een peuterspeelzaal is helemaal gericht op ontwikkelingsstimulering van kinderen. Stichting de Achthoek biedt VVE, Voor- en Vroegschoolse Educatie. De Achthoek is hierin gespecialiseerd. We werken met betekenisvolle thema’s, onderwerpen die dicht bij de kinderen staan. Spelenderwijs wordt de taal- reken, sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling gestimuleerd. Alle begindoelen van groep 1, komen in de twee jaar dat uw kind op de peuterspeelzaal zit aan bod. Deze doelen worden vertaald naar betekenisvolle activiteiten. Op onze website vindt u meer informatie over onze werkwijze; www.deachthoek.com Doordat we inwonen bij de basisschool werken we intensief samen, waardoor de peuters van de peuterspeelzaal goed worden voorbereid en makkelijker doorstromen naar groep 1.

Peuters die spelen, leren voor later, het is daarom van groot belang voor de latere ontwikkeling dat uw kind voor de basisschool een peuterspeelzaal bezoekt.

• Uw peuter wordt goed voorbereid op de basisschool, het aanbod is afgestemd op de begindoelen van groep 1.
• Uw peuter wordt in de totale ontwikkeling gestimuleerd
• Uw peuter kan spelen in een vaste groep met leeftijdsgenootjes waarmee het sociaal gedrag kan ontwikkelen
• De peuterspeelzaal biedt een stimulerende en uitdagende omgeving
• De ontwikkeling van uw kind wordt gevolgd en waar nodig extra gestimuleerd

Plaatsing;
Kinderen worden geplaatst op volgorde van aanmelding, indien u uw kind later aanmeldt kunnen we helaas geen plek garanderen. Voor een aantal van onze locaties hanteren we een wachtlijst.
Meer informatie?
Voor het maken van een afspraak voor een rondleiding en/of voor meer informatie kunt u bellen/mailen; 0544-487150/info@deachthoek.com. Voor uitgebreide informatie over ons aanbod kunt u ook terecht op onze website www.deachthoek.com

VVE Peuteropvang Het Gele Park
Het kinderdagverblijf van de Achthoek is een VVE (Voor- en vroegschoolse Educatie) locatie. Onderdeel van onze kinderopvang is de peuteropvang voor kinderen van 2- tot 4 jaar. Binnen de peuteropvang doen we hetzelfde aanbod als op de peuterspeelzalen, met dat verschil dat de openingstijden op de peuteropvang ruimer zijn. De peuteropvang is gevestigd IEKC Het Gele Park. Deze prachtige locatie biedt veel extra mogelijkheden voor de kinderen die daar verblijven.
In het Gele Park is ook een peuterspeelzaal gevestigd van de Achthoek.

De locaties;
Groenlo;
 Peuterspeelzaal Woezel/ Basisschool ’t Carillon
Lichtenvoorde;
 Peuterspeelzaal de Bolderkoare/Basisschool de Leeuw, locatie basisschool de Leeuw
 Peuterspeelzaal Het Gele Park IEKC het Gele Park
 Peuteropvang VVE Kinderdagverblijf IEKC Het Gele Park
Zwolle;
 Peuterspeelzaal Klein Duimpje/ Ludgerusschool
Zieuwent;
 Peuterspeelzaal De Woelige Hoek/ Sint Jozefschool
Vragender;
 Peuterspeelzaal Ons Heuksken/Antoniusschool
Lievelde;
 Peuterspeelzaal Lucky Luke/Antoniusschool
Harreveld;
 Peuterspeelzaal ’t Kelderke/Canisiusschool
Mariënvelde;
 ’Peuterspeelzaal t Stekkie/St. Theresiaschool

 

 

 

Wat is het aanbod van de Achthoek in het Gele Park;
Het aanbod van de Achthoek  in het Gele park is gehuisvest in unit de Weide. Deze unit delen we met het onderwijs, BIJeen, de Hamalandschool en Zozijn. De groepen op unit de Weide hebben een naam gekregen die gerelateerd zijn aan een Weide. 
Kinderdagverblijf het Gele Park;
Op ons kinderdagverblijf werken we met 2 groepen; 
De baby/dreumesgroep; een verticale groep voor kinderen van 0-4 jaar, met maximaal 16 kindplaatsen, Groep Madelief.
De peutergroep; een horizontale groep voor peuters 2-4 jaar, met maximaal 16 kindplaatsen, groep Tureluur.
Op deze peutergroep bieden we VVE. Beide groepen hebben een vast basisteam.
Kinderdagverblijf Het Gele Park is 52 weken geopend m.u.v. zon- en feestdagen.
We bieden ook flexibele opvang, voor ouders die bijvoorbeeld werken in de zorg.

Peuterspeelzaal Het Gele Park
Naast een kinderdagverblijf is er ook een peuterspeelzaal in het Gele Park. Voormalig locatie Ukkepuk, eerder  gehuisvest in de Jozefschool (BIJeen) is meegegaan naar het Gele Park. De peuterspeelzaal is een VVE locatie. We zijn 40 weken geopend, alle dagen van 08.30-12.30. (Verlengde opvang behoort in de toekomst tot de mogelijkheden. )
Deze peutergroep heeft de naam de Krekels gekregen. 

BSO Het Gele Park
De Achthoek start vanaf het nieuwe schooljaar (2021-2022) BSO in Het Gele Park. Dit is een uitbreiding op ons bestaande BSO aanbod. We hebben per opvangmoment in principe plek voor 66 kinderen. verdeeld over 3 stamgroepen, de Bonte Koe, de Hooglander en de Krekels. Naast opvang na schooltijd, in vakanties en tijdens studiedagen bieden we voorschoolse opvang vanaf 07.00 uur en verlengde opvang na 18.00 uur.

In Het Gele Park hebben we meer mogelijkheden om invulling te geven aan de doorgaande ontwikkelingslijn, door o.a. gebruik te maken van elkaar expertise en fysiek samen te werken in de unit met onze collega’s van BIJeen, de Hamalandschool, Zozijn, en Sotog. Door samen op te trekken rondom kinderen vergroten we hun kansen.
Alle kinderen onder een dak, ongeacht hun ontwikkelingsbehoefte en leeftijd, 52 weken per jaar, van 07.00 tot 19.00 uur, we voelen ons zeer vereerd dat we daarin mogen bijdragen.
Voor meer informatie en/of het aanmelden van uw kind verwijzen we u naar onze website; www.deachthoek.com; Natuurlijk kunt u ons ook bellen of mailen; 0544-487150, info@deachthoek.com;